Rubriky
Informace

Docházka, výchovný program a nováčci

stezkyNovinkou pro letošní rok bude hodnocení docházky členů. Bude se hodnotit jak účast na schůzkách, tak na akcích. Hodnotícím termínem bude datum 31. 1. a poté 31. 5. K prvnímu termínu se vztahuje registrace členů pro další rok, k dalšímu pak účast na táboře.

Hodnocení probíhá systémem bodování; plný počet bodů bude mít ten člen, který se účastní, poloviční ten, kdo bude omluven nejpozději do začátku schůzky nabo akce, a žádný počet bodů pak ten, kdo bude neomluven nebo se nezúčastní. Následně bude vypočítána procentuální účast. U schůzek je povinné minimum 70 % z maximálního počtu bodů, u jiných akcí pak 51 %.
Omluvenky je třeba doručit rádci dané družiny, kontakty na jednotlivé rádce určitě naši členové mají, bude tedy stačit alepsoň sms od rodičů.

Z akcí, které nás letos čekají, si dovolím za oddíly jmenovat u dívčího oddílu tělocvična a zoo, u chlapeckého pak oddílový a družinový výlet. Společné akce pak adventní akademie, bruslení, ples a na jaře středisková pouť. Termíny se členové vždy s předstihem dozví.

Protože máme letos také mnoho nováčků, schválila SR registrační poplatek pro tyto ve výši 200 Kč. Prosím tedy rodiče nováčků, aby tuto částku uhradili rádcům.

Letos se budeme zaměřovat na „výchovný program“:http://krizovatka.skaut.cz/novy-skautsky-program-3/o-projektu-novy-program/proc-novy-vychovny-program-neni-se-ceho-bat/, který v naší organizaci běží. K tomuto je třeba několik materiálů a protože se snažíme z úrovně střediska tento program podporovat, schválila SR příspěvek na tyto „materiály“:http://krizovatka.skaut.cz/novy-skautsky-program-3/materialy-ke-stazeni/ ve výši 25 % z pořizovací ceny. Jedná se hlavně o stezky a doplňkové materiály. Cenově se pohybují kolem 40 Kč po odečtení příspěvku.
Materiály jsou v distribuci na schůzkách od tohoto týdne.

Věříme, že jak nová pravidla pro docházku, tak zavádění nového výchovného programu zkvalitní naši činnost.

Napsat komentář