Rubriky
Informace

začátek nového roku…

Vážení rodiče, přátelé, kamarádi,
než jsme se stačili trošku rozkoukat a užít si pořádně zimu, už nám pomalu klepe na dveře jaro.
V zimě jsme se určitě neuložili ke spánku, a proto výčet toho nejzajímavějšího Vám přináším v emailu.
Chci Vám všem, co jste se zúčastnili skautského plesu ještě jednou, s odstupem poděkovat. Za Váš čas, nadšení i chuť nás podpořit. V letošním roce jsme vystoupili z průměrných čísel a jen u vstupenek byl nárůst o cca 20%. Věřím, že jste se dobře bavili a zachováte nám přízeň i příštím roce.
Na ples navázala registrace – v letošním roce se nás registruje 139 (pozorný čtenář ví, že je to o dva méně než loni), každopádně doplnili jsme hlavně nejmladší členy a proto odchod některých i trošku starších nebude mít žádný vliv na chod družin. Na výzvu, že je možné nás podpořit mimo standardní příspěvek zareagoval jeden z rodičů a díky němu máme v pokladně o 10 000 Kč více. Děkujeme za podporu. Vážíme si jí a i toto je pro nás hmatatelnou odměnou za to, co se snažíme dělat.
Během zimy také pomalu, ale velmi jistě zprovozňujeme základnu – Poštovnu tak, abychom hned zjara mohli začít využívat všech jejích předností. čekají nás ještě dvě – hlavně úklidové brigády.
​V únoru se členové naší střediskové rady zúčastnili bowlingového turnaje pořádaný naší okresní radou za účasti 23 týmů a skoro 100 účastníků, který po dvou letech vyhráli a vypadá to, že se již nesmazatelně zapsali do historických tabulek.
Krátký pohled i budoucnosti – 2.4 jste srdečně zvání na společnou modlitbu Křížové cesty od 17 hodin v našem kostele.
8.4. proběhne okrskové kolo Svojsíkova závody pro skautky a skauty.
22.4 pojedeme opět na diecézní skautskou pouť do Bořitova. Skauti a skautky ale plánují v letošním roce pouť na Ivančenu. Vřele doporučuji si o Ivančeně přečíst kdekoliv na internetu. Pouť na toto místo opravdu stojí za to.
A snad velmi dopředu – během března budeme rozdávat přihlášky na tábor. Termín odevzdání bude z organizačních důvodů již 15.4! Proto s vyplněním dlouho neváhejte 🙂
Přeji Vám krásné (možná už jarní) dny.
David Kolínek, vedoucí střediska